Çocuklar doğdukları andan itibaren fiziksel, duygusal, sosyal, bilişsel ve davranışsal olarak hızlı bir gelişim ve değişim sürecine girerler. Çocuğun gelişim süreci, bireysel farklılıklarından, kişisel özelliklerinden, aile ortamından, aile tutumlarından, sosyal ve fiziksel çevresinden etkilenmektedir. Bu etkenler çocukların problem yaşamasına ve ya problemin sürmesine etki edebilmektedir.
Çocuklar yaşadığı problemi, neden kaynaklandığını, problem çözmek için ne yapması gerektiğini çoğunlukla fark edemezler. Yaşadıkları zorluğu duygusal ve ya davranışsal tepkilerle dışarıya yansıtırlar. Bu dönemlerde çocuğun zorlandığını fark etmek, çıkabilecek sorunları öngörmek ve bunları çözmek için destek alabilmek önemlidir.
Çocuklar için verilen danışmanlık ile çocuğun gelişiminin yaş dönemi özelliklerine uygun olup olmadığını tespit etmek, çocuğun gönderdiği sinyallerin doğru alabilmek, oluşabilecek sorunları öngörme ve önlem almak amaçlanmaktadır.
Çocuk danışmanlığı hizmetinin amacı; çocukların iyi oluş hallerini korumaları, yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal problemlerle baş edebilmeleri, üstesinden gelmeleri, ihtiyaç duydukları becerileri kazanmaları ve sağlıklı gelişimlerinin desteklenmesi için profesyonel destek sağlamaktır. Çocukların duygu, düşünce ve davranışlarında değişim yaratmayı hedeflenmektedir. Çocukların yaşamında en önemli kaynağı olan ailelerini de sürece dahil edilerek kapsamlı yaklaşılmaktadır.
Çocuklar kendilerini sözcüklerle yeterince anlatamadıkları için çocuk danışmanlığında oyun, oyuncak, öykü, kum, kil, hamur gibi materyallerden yararlanılabilmektedir.
Çocuk Danışmanlığında Süreç Nasıl Başlar?
Çocuk Danışmanlığına başlamadan önce aile ve ya bakımverenlerden çocuğun öyküsü ile ilgili detaylı bilgi alınır. Çocuğu objektif bir şekilde tanımak ve yaşadığı problemi belirlemek için test ve ölçekler uygulanabilir. İhtiyaç duyulması halinde aile, okul ve öğretmeninden bilgi formları istenebilir. Tüm bilgiler toplandığında çözüme yönelik yaklaşım belirlenir ve danışmanlık hizmeti verilmeye başlanır. Aile ve okul ile işbirliği yapılarak, düzenlenmesi istenen durumlar gözden geçirilir. Çocuğun hayatında anahtar rolü olan diğer kişilerle işbirliği halinde devam eder. Gerekli görüldüğü durumlarda çocuğun öğretmenleri ve okulla iletişim kurulabilmektedir. Bu işbirlikleri ile çocuğun yaşadığı mevcut problemler ve olası problemler için önlem almak kolaylaşır.
Çocuk Danışmanlığı Alanları
- Duygusal ve davranışsal sorunlar
- Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite (DEHB)
- Ağlama nöbetleri
- Uyku problemleri/ Uyku alışkanlığı
- Tuvalet eğitimi /Alt ıslatma (Enürezis)
- Parmak emme
- Çocukluk Çağı Korkuları
- Kaygılar (Sosyal Kaygı/Performans Kaygısı)
- Yalan söyleme
- Tikler – takıntılar
- Öfke
- Saldırganlık
- Okul Fobisi
- Çalma Davranışı
- İçe kapanma- utangaçlık
- Geç konuşma
- Kardeş kıskançlığı
- Boşanma Dönemi
- Evlat edinme süreci ve sonrası
- Beslenme ve yeme problem
- İştahsızlık ve yemek yememe
- Çocukluk çağı Depresyonu
- Gelişim problemleri
- Yaygın Gelişimsel Bozukluklar
ÇALIŞMA SAATLERİ
PAZARTESİ
10.00 – 19.00
SALI
10.00 – 19.00
ÇARŞAMBA
10.00 – 19.00
PERŞEMBE
10.00 – 19.00
CUMA
10.00 – 19.00
CUMARTESİ
10.00 – 19.00
PAZAR
KAPALI
E-POSTA
serife.erkucuk@gmail.com
E-POSTA GÖNDER
RANDEVU ALMAK İÇİN BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN
Randevu sistemiyle hizmet vermekteyiz. Randevu oluşturacğınız uygun gün ve saat için bizmle iletişime geçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.
İLETİŞİM BİLGİLERİ
Telefon: 0534 484 35 44
E-posta: serife.erkucuk@gmail.com
Adres: Berat Business Ertuğrul Mah. 3040. Sokak No:2 Kat:4 D:17 Torbalı İzmir
HEMEN RANDEVU ALIN